snimila ga kamera

Unuka Antuna Vrdoljaka sumnjiče za pokušaj ubojstva

02.01.2024 u 13:28

Bionic
Reading

Matija Vrdoljak (27), unuk Antuna Vrdoljaka, poznatog glumca i redatelja, završio je u Remetincu jer ga se sumnjiči za pokušaj ubojstva. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela

Matija Vrdoljak završio je u Remetincu zbog događaja koji se zbio još 9. prosinca 2023. u 4.30 u Draškovićevoj ulici u Zagrebu, piše Večernji.hr. Tada se, kako se sumnja, prvo verbalno, a zatim fizički sukobilo više osoba. Tijekom tog sukoba Matija Vrdoljak navodno je nožem u leđa ubo 21-godišnjaka. Zagrebačkoj policiji trebalo je vremena da posloži što se dogodilo jer su akteri događaja navodno bili alkoholizirani.

Policija je 27. prosinca 2023. na svojim internetskim stranicama objavila fotografiju osobe za koju su naveli 'da raspolaže saznanjima o događaju'. Tražili su pomoć građana, moleći da im jave ako nešto znaju o osobi s fotografije. Apel je očito urodio plodom jer je, kako se neslužbeno doznaje, netko prepoznao Matiju Vrdoljaka i prijavio to policiji, a policajci su zatim s nalogom za pretragu pokucali na vrata kuće njegova djeda Antuna Vrdoljaka na zagrebačkoj Lašćini, gdje živi i Matija Vrdoljak.

Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.