banja luka

Osuđena na dvije godine zatvora zbog pokušaja trovanja šefice

27.07.2023 u 13:01

Bionic
Reading

Sud u Banjoj Luci osudio je na dvije godine zatvora 58-godišnju bivšu direktoricu Pedagoškog zavoda Republike Srpske proglasivši je krivom za pokušaj ubojstva šefice kojoj je u kavu sipala otrovne tvari

Kako u četvrtak prenose lokalni mediji u BiH, Nina Ninković, sadašnja prosvjetna inspektorica, nepravomoćno je osuđena za kazneno djelo opisano kao pokušaj ubojstva a uz to mora platiti troškove suđenja u iznosu nešto manjem od dvije i pol tisuće eura. Obrazlažući presudu, predsjedatelj sudskog vijeća Okružnog suda Blagoje Dragosavljević rekao je da je tijekom postupuka dokazano kako je Ninković u dva navrata sipala otrovne tvari u kavu koju je trebala popiti njena šefica Slađana Tanasić.

Učinila je to tako što je ušla u ured koji koristi Tanasić kada nje tamo nije bilo a istragom je utvrđeno kako je u kavu prvi put nasula kemijsku supstancu koja se koristi u sredstvima za čišćenja, a drugi put otrov za mrave. Nijedan pokušaj ubojstva nije uspio jer je Tanasić odlučila kako zbog čudnog mirisa neće popiti otrovane kave.  Kazneno djelo na kraju je u cijelosti dokazano zahvaljujući snimkama s nadzornih kamera postavljenim unutar Pedagoškog zavoda a motiv za pokušaj ubojstva bili su sukobi poslovne naravi.

Ninković je navodno bila nezadovoljna degradacijom na poslu nakon smjene s direktorske pozicije. Ona na izrečenu presudu ima pravo žalbe kao i na odluku o priduženju pritvora u kojemu je od prosinca prošle godine.