PSIHIČKA TRAUMA

Učiteljice se sukobile u osnovnoj školi u Požegi, intervenirale policija i hitna pomoć

29.03.2018 u 14:08

Bionic
Reading

Jedna je učiteljica u utorak oko 11.30 verbalno i fizički napala svoju kolegicu u požeškoj osnovnoj školi Dobriše Cesarića, prilikom čega je žrtva lakše ozlijeđena te je pretrpjela psihičku traumu, potvrdili su iz škole za tportal

Policijska uprava požeško-slavonska izvijestila je kako je jučer oko 11.30 sati u osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Požegi došlo do sukoba dviju učiteljica. Kako stoji u priopćenju, 51-godišnja učiteljica verbalno i tjelesno je napala svoju 55-godišnju kolegicu koja je usred toga lakše ozlijeđena.

Iz dotične škole potvrdili su nam da je incident započeo u zbornici, gdje je jedna učiteljica počela 'častiti' drugu razno raznim uvredama, na što se napadnuta učiteljica odlučila povući iz sukoba udaljavanjem iz zbornice. Razjarena učiteljica ju je, međutim, odlučila u tome spriječiti prilikom čega je došlo do 'jačeg stiska', nakon čega je pozvana policija i hitna pomoć, ponajprije zbog psihičke traume koju je napadnuta učiteljica doživjela.

O razlozima svađe između učiteljica iz škole nisu htjeli govoriti, no ističu kako niti jedno dijete koje pohađa školu nije bilo ugroženo ovim sukobom.

Protiv 51-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a iz škole poručuju da će pustiti institucijama da odrade svoj posao te da je sudbina učiteljice s očito slabijim živcima sada u rukama zakona.