PROMIJENILI TRI IZVOĐAČA RADOVA

Učenici konačno sjeli u obnovljenu Tehničku školu

03.05.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Petstotinjak učenika vukovarske Tehničke škole Nikole Tesle od danas ponovno nastavu pohađa u zgradi svoje škole, nakon tri godine obnavljanja u koje je država uložila nešto više od 13 milijuna kuna

Prvoga dana nastave, u pratnji ravnatelja škole Đorđa Lukića, učenike i nastavnike u novoobnovljenim prostorima posjetio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović

'Dakako da smo zadovoljni što je obnova škole napokon privedena kraju, a nastava započela na Dan grada Vukovara, koji se danas obilježava', kazao je Jovanović zahvalivši na strpljenju i podršci roditeljima učenika, vodstvu škole te vukovarskog Veleučilišta, u čjim prostorima su učenici Tehničke škole nastavu pohađali od drugog polugodišta.

U izjavi novinarima, Jovanović je ocjenio kako su radovi na obnovi vukovarske Tehničke škole trajali predugo, a razlog je bio što je u samom postupku javne nabave izlicitirana preniska cijena zbog koje su, kako je kazao, propala dva izvođača, a obnovu škole je uspio završiti tek treći. 'To je poruka da kod izmjene Zakona o javnoj nabavi iznađemo načina da se to više ne dogodi', rekao je dodajući kako je Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo novac za eventualne buduće popravke na školi s obzirom na to da neki nedostaci i problemi, poput ravnog krova, još nisu otklonjeni.

Prema riječima ravnatelja škole Đorđa Lukića, Tehničku školu pohađa 475 učenika u 37 odjeljenja, a u školi je zaposleno 78 nastavnika. Svečanost otvorenja škole trebala bi se upriličiti 17. svibnja, kazao je Lukić.

Predsjednica Vijeća roditelja Dragana Đorđević pozvala je državne i javne institucije i ustanove da im, kako je kazala, vukovarska Tehnička škola bude primjer kako ne treba raditi u javnoj nabavi.

Ministar je obišao nekoliko razreda, te posjetio i školsku zbornicu poželjevši i učenicima i nastavnicima ugodan boravak i rad u školi.


Prije posjeta Tehničkoj školi, ministar Jovanović posjetio je gradilište vukovarske Područne škole Sotin radi dogovora o završetku radova i pripremama za tehnički pregled građevine. Škola bi s radom trebala početi već sljedeće školske godine, a vrijednost investicije koju financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta iznosi više od milijun kuna.

Posjet Vukovaru Jovanović će iskoristiti i za posjet Veleučilištu Lavoslava Ružičke gdje će zajedno s dekanicom Gordanom Bujišić potpisati trogodišnje programske ugovore kojima će se osigurati besplatni studij za sve redovite studente koji studiraju na ovome visokom učilištu, a potom će biti nazočan svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u povodu obilježavanja Dana grada Vukovara.