UBILO PSA, A MOGLO JE DIJETE

'U Zadru su znali da je i prije bilo strujnih udara'

26.07.2013 u 15:35

Rasvjeta na zadarskoj Foši

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Bionic
Reading

Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i odnose s građanstvom, obratila se u ime Grada Zadra medijima izjavom u kojoj je izraženo iskreno žaljenje zbog nesretnog događaja u Foši

'Tužno je što je zbog trenutačnog kvara na instalaciji dekorativne rasvjete smrtno stradao kućni ljubimac pas, a lakše ozlijeđena njegova vlasnica. Nasreću, prema informacijama liječnika, gospođa je otpuštena iz bolnice već jutros. Suosjećamo zbog uginuća njezinog ljubimca', kazala je Dadić.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta je zbog nesretnog događaja sazvao sastanak sa stručnim službama i koncesionarom odgovornim za javnu rasvjetu, tvrtkom Nin elektrokomerc, te zatražio službeno pisano izvješće. Također, osnovano je neovisno stručno povjerenstvo koje će utvrditi činjenice i okolnosti događaja. Do tada, dekorativna rasvjeta u Foši bit će izvan funkcije. Dadić nije znala reći tko je na čelu povjerenstva, ali je zato spremno rekla kako je 'Zadar siguran grad u kojemu se redovito održava sustav javne rasvjete'. Zaključila je kako je nedopustivo da se ovakav ili sličan slučaj ikada više ponovi.

Podsjetimo, jučerašnje noćno kupanje Maje Berber i njezine labradorice Kire na zadarskoj rivi kod Foše stajalo je života njezinog psa. U pomoć im je pritekla njezina prijateljica, ispričala je jutros Maja za Radio Zadar, koja ju je uspjela odvući od podne rasvjete.

Maja je pokušala reanimirati psa, ali nije uspjela. Prije tog tragičnog trenutka Fošom i mjestom gdje je pas usmrćen prošlo je pedesetak ljudi. Dvojica dječaka, govori Maja, nedaleko odatle močila su noge u moru.
'Mi smo nakon osvježenja u moru krenule, kao i obično, Fošom. Kira je već bila prošla tu nesretnu svjetiljku i vratila se kad je mene struja stresla, stala je na susjednu i u tom trenutku nas je udar bacio na pod. Mene i nju je moja prijateljica odvukla odatle, a ja sam nakon toga pokušala spasiti psa reanimacijom, ali nije bilo spasa', priča Maja Berber.

Policija ju je ispitivala što se dogodilo, a kasnije u bolnici je saznala da to nije prvi put da se ovakvo što dogodilo.

'Ne razumijem da se ništa nije poduzelo, a odgovorni su znali da je i ranije bilo strujnih udara i da su ljudi primani u bolnicu jer ih je struja s ukrasne rasvjete bedema u Foši stresla. Moja Kira je imala preko 30 kilograma i možete zamisliti što bi se dogodilo da je tu umjesto nje stalo koje dijete', kazala je Berber.