ZAVRŠENA OBDUKCIJA

U ubojstvu fra Mile sudjelovalo više osoba

Bionic
Reading

U Zavalju kod Bihaća ubijen je katolički župnik Mile Ivančić. Tijelo je jučer pronašla radnica koja održava Župni ured, potvrdio je Media servisu glasnogovornik kantonalne policije u Bihaću, Fadil Balić. Obdukcija tijela svećenika Mile Ivančića potvrdila je da je on ubijen i da je ubojstvo najvjerojatnije počinilo više osoba, izjavio je u nedjelju u Bihaću županijski tužitelj Senad Ljubijankić koji vodi istragu o ovom zločinu

'Jučer negdje oko 14.20, radnica koja održava Župni ured našla je u hodniku Župnog ureda mrtvo tijelo svećenika fra Mile Ivančića, rođenog 1935. godine u mjestu Međudražje, općine Bihać. Izvršene su uviđajne radnje i nad tijelom je na odjelu patologije kantonalne bolnice izvršena obdukcija', rekao je Balić te dodao da je obdukcija pokazala da se radilo o ubojstvu, najvjerojatnije tvrdim predmetom, nagađa se velikim kamenom u glavu.

Obdukcija tijela svećenika Mile Ivančića potvrdila je da je on ubijen i da je ubojstvo najvjerojatnije počinilo više osoba, izjavio je u nedjelju u Bihaću županijski tužitelj Senad Ljubijankić koji vodi istragu o ovom zločinu.

Ljubijankić je pojasnio kako se ovaj slučaj za sada tretira kao teško ubojstvo no nije mogao potvrditi je li riječ o koristoljublju s obzirom da u dosadašnjem tijeku istrage još nije utvrđeno nedostaje li što iz župne kuće u kojoj je i pronađeno svećenikovo tijelo.

Velečasni Mile Ivančić (78), svećenik Gospićko-sinjske biskupije, bio je župnikom župe Zavalje u Bosni i Hercegovini a njegovo tijelo s vidljivim ozljedama pronađeno je u župnoj kući u subotu poslije podne.

Policija drži kako je ubojstvo počinjeno u petak.

Provalnici koji još nisu pronađeni župnu su kuću u kojoj je boravio velečasni Ivančić već opljačkali 1. ožujka a također nepoznati počinitelji su mu pred protekli Božić ukrali 25 tisuća kuna.

Mile Ivančić bio je župnik u Zavalju još od 1997. godine. Ove godine je navršio 50 godina svećenićke službe.

Istraga je u tijeku i za počinitiljma se traga.