IZ VATRENOG ORUŽJA

U sukobima u Suezu ubijen desetogodišnji dječak

22.11.2013 u 19:53

Bionic
Reading

Desetogodišnji dječak ubijen je iz vatrenog oružja u petak u gradu Suezu na sjeveru Egipta dok je prolazio pokraj mjesta sukoba između podržavatelja i protivnika svrgnutog islamističkog predsjednika Muhameda Mursija, rekli su izvori iz policije i medicinskih službi

Mursijevi pristaše često organiziraju prosvjede u gradovima i mjestima po Egiptu, mnoge nakon molitava u petak, otkako je vojska 3. srpnja svrgnula Mursija zbog masovnih prosvjeda protiv njegove vlasti i uhitila većinu čelnika njegova Muslimanskog brastva.

U petak se oko 500 Mursijevih podržavatelja okupilo u središnjem dijelu Sueza i uzvikivalo parole protiv vojske i policije. Potom su izbili sukobi s Mursijevim protvnicima u kojima se bacalo kamenje i čuli pucnji. Dječak Samer El-Gamal pogođen je metkom u zatiljak, rekli su izvori, dok je s majkom prolazio blizu mjesta sukoba. Njegova je majka neozlijeđena ali je dječak umro na mjestu, rekli su.

Pripadnici Musliamnskog bratstva su optužili snage sigurnosti da koriste bojno streljivo kako bi rastjerale prosvjednike, rekli su stanovnici Sueza. Policija je rekla da su meci došli iz redova protivnika prosvjeda a ne snaga sigurnosti.

Dječakova obitelj optužila je Bratstvo da je odgovorno za njegovu pogibiju, izvijestila je državna novinska agencija MENA.