stop za lavrova

U Rusiji su se jako naljutili: Odgovor Moskve i Beograda mora biti oštar, zajednički i ne samo diplomatski

06.06.2022 u 10:29

Bionic
Reading

Reakcija Moskve i Beograda na zatvaranje zračnog prostora za zrakoplov ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova treba biti zajednička i izuzetno oštra, izjavio je zamjenik predsjedajućeg Vijeća Ruske Federacije Konstantin Kosačov

'Današnji demarš, naravno, nije u vezi s avionom. On je usmjeren protiv Rusije kao države i protiv Srbije kao države. Reakcija će, nadam se, biti zajednička i izuzetno oštra, u formatu ne samo diplomatskog prosvjeda, već i konkretnih, praktičnih odgovora', napisao je Kosačov na svom kanalu na Telegramu, prenosi Danas.rs. Prema njegovim riječima, sadašnje kolektivno odbijanje Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije da propuste Lavrovljev zrakoplov u Srbiju bez sumnje nije odluka te tri zemlje.

'Sve tri zemlje su ulaskom u NATO ozbiljno i na dug period izgubile suverenitet, a Europska unija za njih je samo paravan za ove sramne okolnosti. Radi se o NATO-vu demaršu, a bez Sjedinjenih Američkih Država njega ne bi bilo', kazao je Kosačov.

Naveo je i da ovakvim izravnim miješanjem u bilateralne poslove dviju suverenih europskih zemalja koje nisu članice Saveza - Rusije i Srbije - NATO pokušava 'zarobiti i podčiniti' ostatak Europe, dodavši da slijedi širenje na ostatak svijeta te da je Kina strateški cilj broj dva poslije Rusije.