SUVREMENA OPREMA

U novim operacijskim salama bolnice u Bjelovaru operirani prvi pacijenti

22.12.2023 u 16:44

Bionic
Reading

Nakon odobrenja nadležnog ministarstva, u novoj zgradi Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” u Bjelovaru počeli su prvi operativni zahvati u novim i suvremeno opremljenim operacijskim salama

Novi prostor u petak je obišao župan Marko Marušić sa suradnicima i u društvu ravnateljice bolnice Sanele Grbaš Bratković.

Na zadovoljstvo djelatnika i, što je najbitnije, pacijenata, uspjeli smo riješiti problem opremanja nove zgrade i u godinu dana smo iz gotovo bezizlazne situacije, u kojoj je prijetilo urušavanje zdravstvenog sustava, došli u situaciju da danas imamo suvremeno opremljenu novu zgradu i riješenu otplatu 200 milijuna kuna kredita, rekao je župan Marušić te zahvalio Vladi i premijeru. Prostor i oprema su, dodao je, na razini onih u KBC-ovima.

Podsjetio je da Sisačko-moslavačka županija provodi različiti poticajne mjere radi zadržavanja postojećih i privlačenja novih liječnika i medicinskog osoblja.

„Drago mi je da smo u ove dvije godine u plusu što se tiče broja dolazaka u odnosu na broj odlazaka liječnika. Nedostatak liječnika je veliki problem, ne samo u našoj županiji, nego na razini čitave Hrvatske”, istaknuo je župan.

Zadovoljstvo zbog prelaska u novu i suvremeno opremljenu zgradu iskazala je i ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković kojoj je pripala čast da kao kirurg izvede i prvu operaciju u novom prostoru.

„Nakon što smo dobili rješenje da možemo početi s radom, 18. prosinca napravljena je i prva operacija. Jako sam ponosna jer sam imala čast da kao kirurg prva napravim operativni zahvat. Zahvat je dobro prošao i pacijent je već otpušten na kućno liječenje", rekla je.

Ravnateljica je napomenula da u bolnici danas imaju pet operacijskih sala opremljenih najsuvremenijom opremom i da su s time jako zadovoljni. Dodala je da će i preostali dio zgrade, a riječ je o podrumskim prostorijama u kojima će biti smješteni bolnička kuhinja i laboratorij, uskoro biti u cijelosti opremljen.