prijeti vojskom

Trump opet podivljao na Twitteru: Napadaju nas Gvatemala, Honduras i Salvador, zatvorit ću južnu granicu!

18.10.2018 u 14:10

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump ponovno je podigao uzbunu na Twitteru najavom mogućnosti angažiranja vojske u zatvaranju južne granice SAD-a, one s Meksikom

Razlog za takve poruke američki predsjednik vidi u 'napadu na SAD koji izvode Gvatemala, Honduras i Salvador' na način da iz svojih država ne sprečavaju iseljavanje ljudi koji onda preko Meksika dolaze u SAD.

Za taj 'napad' optužuje vodstvo te tri države, ali, očekivano, i američke Demokrate (Trump je Republikanac) koje optužuje zbog politike otvorenih granica i slabih zakona.

'...osim zaustavljanja svih plaćanja tim državama, što čini se nema gotovo nikakvog učinka na kontrolu nad njihovim stanovništvom, moram najozbiljnije zatražiti od Meksika da zaustavi ovaj nalet - a ako nisu to u stanju učiniti pozvat ću američku vojsku i ZATVORITI JUŽNU GRANICU!..., napisao je Trump u jednoj u seriji objava na Twitteru.

Nastavio je kako mu je taj napad na njegovu državu, a koji uključuje ulazak kriminalaca i droga, puno važniji kao predsjedniku nego trgovina i sporazum USMCA (trgovinski sporazum između SAD-a, Meksika i Kanade koji je zamijenio NAFTA-u).

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.