USUSRET IZBORIMA

Trojni riječki savez traži formiranje Ministarstva umirovljenika

27.10.2011 u 18:46

Bionic
Reading

Predstavnici Liste za Rijeku, Akcije mladih i Stranke umirovljenika Hrvatske – Blok umirovljenici zajedno potpisali su danas u Rijeci koalicijski sporazuma trojnog saveza

Danko Švorinić, predsjednik Liste za Rijeku, izrazio je tom prilikom zadovoljstvo zbog zajedničkog nastupa u 8. izbornoj jedinici, budući da, kako je rekao, sve tri strane zastupaju zajedničke programske ciljeve, među kojima je regionalizacija i jačanje Rijeke kao gospodarskog središta.

‘Uspjeh ovog saveza u 8. izbornoj jedinici jamstvo je da ćemo na nacionalnoj razini dobiti zastupnike koji će se boriti za riječki glas u Saboru, za osiguranje perspektive mladih, zaštitu dostojanstva umirovljenika te za zaštitu prirodnih resursa Istre i Kvarnera’, izjavio je u Švorinić i dodao da će njihovom savezu pridružiti i brojni nezavisni i ugledni pojedinci te ekološke udruge Istre i Kvarnera.

Njegov kolega, predsjednik Akcije mladih Mario Alempijević istaknuo je važnost prava na besplatno školovanje i rješavanje problema zapošljavanja mladih, kao i mogućnost za njihovo stambeno zbrinjavanje.

‘Takvi problemi uzrok su iseljavanja stanovništva i pada broja stanovnika. Hrvatska je u proteklom razdoblju izgubila jedan grad veličine Rijeke i to treba zaustaviti’, drži Alempijević, uvjeren u najmanje jedan saborski mandat.

Zlatko Klarić, koordinator Bloka umirovljenici zajedno, obratio je pozornost na činjenicu da predstavlja jedinu autentičnu grupaciju umirovljenika koja se nije i neće vezati ni za HDZ ni za SDP, koji su, kako je rekao, umirovljenicima učinili nemjerljivu štetu.

‘U našoj organizaciji se ne nalaze umirovljenici nastali HDZ-ovim inženjeringom koji na izbore izlaze s Ljubom Jurčićem, savjetnikom premijerke Kosor i bivšim SDP-ovim ministrom koji je negirao postojanje državnog duga prema umirovljenicima. Mi se zalažemo za ukidanje povlaštenih mirovina, prava na dvostruke mirovine dijela građana BiH na štetu hrvatskih umirovljenika te za povratak dostojanstva umirovljenika.

Svi izračuni pokazuju da bi naše mirovine, prihvaćanjem naših zahtjeva, bile na razini slovenskih – oko 7.000 kuna. Zato tražimo formiranje Ministarstva umirovljenika’, zaključio je Klarić te izrazio zadovoljstvo što na izbore izlazi zajedno s mladim i nekorumpiranim ljudima koji su se dokazali svojim radom na razini grada Rijeke i Županije.