SEZONA NATJEČAJA

Goran Marić traži direktore državnih tvrtki, možda imate šanse

11.07.2017 u 10:15

Bionic
Reading

Ministarstvo državne imovine (MDI) objavit će danas javni natječaj za odabir predsjednika i pet članova Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP), a u sljedećih tjedan dana objavit će se natječaji za gotovo sva trgovačka društva od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku u kojima je mandat uprava istekao ili su imenovani privremeno na šest mjeseci te za koje već nije raspisan natječaj

Tako se u idućih tjedan dana, doznaje Jutarnji list, očekuju natječaji za HŽ Cargo, HŽ Infrastrukturu i HŽ Putnički prijevoz, za HAC, HC, Hrvatske šume te HPB. Svugdje će se tražiti predsjednik uprave i članovi.

MDI još od 1. travnja raspisuje natječaje prema novoj Uredbi i 29 od 49 natječaja već je dovršeno, a za neke tvrtke MDI je poslao svoje prijedloge u Vladu. Najviše prijava stiglo je za Narodne novine (40), a najmanje za CERP (3).

Za APIS IT pristigle su 23 prijave, za HBOR 28 kandidata, za Hrvatsku poštu 32, za Hrvatsku lutriju 30, za Jadroliniju 21, za Odašiljače i veze 11, a za SKDD četiri.