NEREDI I ODGODA

Torcida napustila Sarajevo, svi su živi

06.10.2011 u 21:09

Bionic
Reading

Tijekom poslijepodneva u Sarajevu su se odvijali neredi između navijača splitskog Hajduka i sarajevskog Željezničara. Dvoboj je, dakako, odgođen

Iako je dogovoreni dvoboj bio međunarodnog karaktera, nemile scene su, čini se, isključivo pitanje Bosne i Hercegovine. Prema dostupnim informacijama, Hajdukovi navijači koji su započeli sukob došli su autobusima iz Hercegovine i krenuli u izravnavanje jednog od neriješenih pitanja iz gordijskog čvora s BiH navijačke scene.

Policija ih je pustila na stadion sat vremena ranije i oni su iskoristili priliku. Preko terena su došli do tribine Manijaka koji su tada slagali koreografiju i uništili im svu ikonografiju na tribini. To nije moglo dobro završiti.

Jasno da se informacija gradom proširila poput struje i sreća je da je policija uspjela zatvoriti obruč oko Grbavice i spriječiti masovan ulazak novih navijača Željezničara u područje gdje su bili hajdukovci. Ipak, dovoljno ih je bilo i unutar obruča i krenula je serija obračuna svim raspoloživim sredstvima koja je završila s gomilom ozlijeđenih navijača i policajaca te devet zapaljenih vozila. Govorilo se i o poginulom navijaču, ali informacija se na svu sreću pokazala netočnom.

Navijačka kolona iz Splita nije stigla ni ući u grad, a nakon jednosatne odgode dvoboj je na kraju otkazan. Iz Hajduka naglašavaju da klub baš nikakvih problema u tradicionalno gostoljubivom Sarajevu nije imao, a na kraju balade, uz jaku pratnju, iz grada su izvedeni i gostujući navijači koji su bili na stadionu.

Trebao je ovo biti dan u kojemu će se Drago Gabrić nakon nesreće vratiti nogometu, a završio je bez utakmice i s još jednim čavlom u lijesu bosanskohercegovačkog nogometa.