HAJDAŠ DONČIĆ TVRDI DA NE ZNA...

Tko je odgovoran za loš nalaz Državne revizije?

28.11.2013 u 14:05

Bionic
Reading

Ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić suočen je nakon sjednice Vlade s nalazom državne revizije koje je njegovo ministarstvo navelo među one koji su trošili previše na stavke koje nisu bile potrebne. Ministar kaže da je u pitanju propust za koji on nije odgovoran...

Državna revizija dala je uvjetno mišljenje o financijama Ministarstva prometa i infrastrukture jer su u posljednje četiri godine potrošili pola milijuna kuna na najam poslovnog prostora na Rabu koji uopće nisu koristili. Od 20 ministarstava čak je 13 dobilo uvjetno mišljenje, piše Jutarnji list.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je da se nepotrebni prostor na Rabu plaćao četiri godine, aliističe da u trenutku potpisivanja ugovora nije bio ministar te da zato ne bi odgovarao na pitanja o tome.

'Dakle, to se više ne plaća, tamo je smještena Lučka kapetanija - ispostava Rab. No, ponavljam, niti sam potpisivao ugovor niti aneks ugovora, pa o tome baš ne bih ni pričao', rekao je Hajdaš Dončić.

Tko je sporni ugovor potpisao, nije poznato. Prema informacijama glasnogovornice ministarstva Renate Ivanović - ugovor je potpisalo Ministarstvo prometa 2009. godine kada je u njemu sjedio ministar Božidar Kalmeta. No, prema neslužbenom izvoru bliskom Vladi ugovore je potpisao 'rapski Sanader', bivši SDP-ov gradonačelnik Raba i aktualni Hajdašev zamjenik u ministarstvu Zdenko Antešić.

Zamjenik ministra Antešić u telefonskom razgovoru za tportal.hr je to demantirao: 'To sigurno nije istina, ugovor je potpisan prije dugo godina, vjerojatno moji prethodnici. Definitivno ja nisam.'

Ministar Hajdaš Dončić tvrdi da revizija, osim ovog ugovora o najmu, nije imala druge primjedbe na rad njegova ministarstva. 'S ostalim stvarima je u zadnje dvije godine situacija drastično bolja. Sustav interne kontrole definitivno posluje', kaže Hajdaš Dončić.