TENZIJE NA ISTOKU HRVATSKE

Svinjogojac kojemu su išarali kuću jer pregovara s Vladom: 'I Isusa su nedužnog razapeli'

29.11.2023 u 21:25

Bionic
Reading

Prosvjed svinjogojaca na istoku Hrvatske izazvao je velike tenzije, kako između prosvjednika i vlade, tako i među samim prosvjednicima. Jednog od svinjogojaca koji ih predstavlja, prosvjednici su prozvali izdajicom, a reporter Nove TV večeras je razgovarao s njim

Seljaci zamjeraju svom kolegi svinjogojcu iz Đurića koji je također ostao bez 93 svinje. Smatraju da nije sastanke s ministricom trebao voditi bez njih te da im se trebao pridružiti na cesti. Zbog toga su mu ostavili neprimjerene poruke po zidovima u njegovom mjestu, a sada su otišli i korak dalje pa su u Đurićima osvanuli prijeteći grafiti.

'Mi smo se trudili, sve što smo do sada uspjeli dogovoriti, to smo predstavili svinjogojcima koji su na prosvjedima. Nije se rodio tko bi svima ugodio, pa ni ja', poručuje Golubović za Novu TV.

Prijetnje je prijavio policiji. 'Institucije odrađuju svoj posao, a ove grafite sam doživio na način - Isusa su nedužnog razapeli, pa zašto ne bi mene', kaže svinjogojac koji će se odazvati na poziv Ministarstva na sastanak u Zagrebu, a očekije da će isto učiniti i prosvjednici.

'Žalosno je da su ljudi osam dana na cesti, a ispunjeno je osam od 11 njihovih zahtjeva, tri su ostala 3 neispunjena', rekao je Golubović.

  • +23
Prosvjed svinjogojaca Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Nova TV također je izvijestila kako se u Osječko-baranjskoj županiji pojavio novi proboj bolesti afričke svinjske kuge. Bolest se pojavila u mjestu Vrbica i to na velikom gospodarstvu. Sutra je najavljeno eutanaziranje čak 570 svinja.