FRONTMEN EAGLES OF DEATH METAL

'Svi bismo trebali imati pravo nositi oružje!'

16.02.2016 u 15:59

Bionic
Reading

Frontmen rock grupe Eagles of Death Metal Jesse Hughes, one koja je bila na pozornici u pariškoj dvorani Bataclan kada su teroristi povezani s Islamskom državom počeli pucati po posjetiteljima, nakon masakra koji je preživio još je uvjereniji da bi svima trebalo omogućiti posjedovanje i nošenje oružja. U pokolju u dvorani Bataclan u Parizu ubijeno je 90 ljudi

Hughes je dugogodišnji zagovornik prava građana na posjedovanje oružja. U intervjuu francuskoj televiziji iTele, prenosi Guardian, Hughes je iznio mišljenja da je restriktivna politika prema posjedovanju oružja među građanima u Francuskoj pogodovala razvoju terorizma.

Upitan jesu li se njegova stajališta o kontroli upotrebe oružja promijenila nakon terorističkog napada u Parizu, Hughes je kazao da politika kontrole upotrebe oružja nema nikakve veze s napadom. 'Je li vaša francuska kontrola upotrebe oružje spasila i jednu osobu od umiranja u Bataclanu? I ako netko može odgovoriti s da, volio bih ga čuti, jer ja ne mislim tako. Smatram da je jedina stvar koja ih je zastavila najhrabriji ljudi koje sam vidio u svom životu, a suprotstavili su se smrti s oružjem u rukama', kazao je Hughes.

The Eagles of Death Metal će nastupiti u koncertnoj dvorani Olympia u Parizu u utorak, a čuvat će ih stotine vojnika i naoružanih policajaca. Na koncertu će biti i specijalne ekipe psihijatara za pomoć traumatiziranim obožavateljima. Preživjeli s tragičnog koncerta u Bataclanu su pozvani na koncert u Oylmpiji, a Hughes je izjavio za iTele da je osjetio svetu dužnost da završi nastup. Bataclan još uvijek nije otvoren, ali se vlasnik nada da će se to dogoditi prije kraja 2016. Eagles of Death Metal nastupit će u Zagrebu već u petak, odmah nakon Pariza.