CUPAĆ U SRBIJI I NEDOSTUPAN

Suđenje za premlaćivanje na smrt studenta Abramova u Rijeci

24.04.2013 u 18:59

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Rijeci danas je počelo suđenje Dušanu Cupaću, koji je pobjegao u Srbiju, zbog ubojstva studenta s Cresa Aleksandra Abramova u Rijeci 2009. godine

Po optužnici, Cupać je nakon svađe 4. prosinca 2009. rukama i nogama izudarao Abramova na Trgu svete Barbare u središtu Rijeke. Od ozljeda te gušenja u vlastitoj krvi Abramov je umro na tom trgu, a Cupać je s još dvojicom optuženika u tom slučaju pobjegao s mjesta ubojstva.

Druga dvojica optuženika Dario Savić i Dario Cupać terete se da Abramovu nisu pružili pomoć. Na današnji početak suđenja pred sudskim vijećem kojim predsjeda sudac Saša Cvijetić nije došao Dušan Cupać, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu. Druga dvojica optuženih došli su na ročište i rekli su kako se ne osjećaju krivima za djelo za koje se terete te nisu iznosili svoju obranu.

Dušan Cupać nakon tog ubojstva pobjegao je u Srbiju. Ubojstvo se dogodilo noću u 3,30 sati nakon sukoba dok su čekali u redu za pizzu na Korzu. Suđenje se nastavlja sutra iskazima svjedoka.