RAZLOG ZA ZADOVOLJSTVO

Sud Bandiću dvije godine nakon podizanja optužnice odblokirao imovinu

16.02.2018 u 15:49

Bionic
Reading

Županijski sud u Zagrebu odblokirao je imovinu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću kojemu niti dvije godine od podizanja optužnice u slučaju Agram ista nije potvrđena

Nakon što mu niti nakon dvije godine nije potvrđena optužnica u slučaju Agram, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donijelo je odluku da se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odblokira imovina

Odluku Vijeća koja je u petak otpravljena strankama u postupku potvrdio je za glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić za Dnevnik.hr.

Nakon što primi odluku, USKOK se može žaliti Vrhovnom sudu. Također, ukoliko u međuvremenu Bandiću bude potvrđena optužnica, USKOK može ponovno tražiti primjenu privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi.

Petnaest milijuna kuna jamčevine, koja je bila na depozitu suda, već je vraćeno Bandiću, a odblokiran je stan u Bužanovoj, vikendica kraj Samobora, automobil, umjetnine vrijedne 400 tisuća kuna, te još dva stana i garaža za koje se sumnja da su njegovo vlasništvo.

Milan Bandić održao konferenciju za medije na temu Akti gradonačelnika Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika i poslovnih partnera gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti 'teške' preko 25 milijuna kuna, USKOK je, na više od 400 stranica, sudu predao još sredinom prosinca 2015. godine.

Na vrhu optuženičke piramide osim Bandića su i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić te poduzetnik Petar Pripuz.