BROJNI PRIORITETI

Stranka umirovljenika pozdravlja pomoć Vlade u savladavanju poskupljenja

18.02.2022 u 23:29

Bionic
Reading

Stranka umirovljenika (SU) u petak je pozdravila odluku Vlade RH da kompleksnim paketom potpore ugroženim građanima i umirovljenicima pomogne savladati poskupljenja, prije svega energenata, a posljedično i niza najosnovnijih živežnih namirnica i komunalnih usluga

Iz SU podsjećaju da su u posljednje dvije godine Hrvatsku zahvatile nepogode od potresa do epidemije. Ocjenjuju da je aktualna Vlada u intervencijama suzbijanja posljedica ovih katastrofa reagirala učinkovito i odgovorno, osiguravši sredstva za obnovu potresom pogođenih područja.

Isto tako, dodaju iz Stranke umirovljenika, novčanom intervencijom sačuvano je gospodarstvo i radna mjesta alimentacijom njihovih osobnih dohodaka, što je za očuvanje održivog mirovinskog sustava od krucijalne važnost.

Napominju kako u uvjetima kriza i otežanog poslovanja, od Vlade traže da se i dalje fokusira na rješavanje sustavnih pitanja umirovljenika.

"Tu danas, prije svega mislimo na pravo nasljedovanja dijela mirovine od pokojnog supružnika, na povećanje obiteljskih mirovina, na traženje i uvođenje nove formule usklađivanja mirovina, a prema praksi u većini država EU", ističe se u priopćenju.

Iz stranke najavljuju da su to samo neki od brojnih prioriteta s kojima će uskoro upoznati javnost.

"Stranka umirovljenika je interesna stranka. Imamo umirovljeničke prioritete, od kojih ne odustajemo. Od Vlade očekujemo da to shvati kao naš apel i ohrabrenje u osmišljavanju realizacije dugoročne institucionalne zaštite i poboljšanja položaja umirovljenika", kaže u priopćenju predsjednik SU Lazar Grujić.