VITA JELA

Što je ministar bez limuzine

17.02.2014 u 08:47

Bionic
Reading

Što je ministar bez limuzine

Hoćete da dođem kočijom u Ministarstvo – osorno je Željko Jovanović odbrusio novinaru zatečen pitanjem je li mu neugodno zbog novog, skupocjenog automobila u kojem će se ubuduće voziti. Ministar se ljuti što ga se uopće usudi pitati o dvadesetak Audija A6, svaki vrijedan više od pola milijuna kuna, kojima se obnavlja vozni park Vlade i Sabora. Nervozan i bahat ministrov odgovor samo pokazuje da vladajući luksuznu limuzinu smatraju svojim prirodnim pravom. Nešto bez čega ne mogu funkcionirati. Čak ni doći na posao.

Način na koji su u Vladi reagirali na javnu kritiku zbog nabavke serije skupih automobila kao da je prepisan od sisačke županice Marine Lovrić Merzel, kojoj se vozanje Audijem A6 također mililo. Baš poput nje, iz Banskih dvora također tvrde da su uzimanjem novih vozila zapravo uštedjeli. Pravdaju se da su bili šparni i socijalno osjetljivi jer su nabavili vozila za klasu niža nego prije. Za ministre se, kažu, umjesto automobila najviše klase nabavljaju vozila gornje srednje klase, a zamjenici ministara vozit će se u srednjoj klasi.

Aktualna je vlada tako za jedan stupanj snizila standarde postavljene za bivše, Sanader-Kosor vlasti. A izabrana je da ih sruši i u Hrvatskoj postavi norme negramzive, socijalno neautistične, dobre vlasti. Na koncu je Zoran Milanović od cijelog skandala pokušao oprati ruke, pa je novinarima rekao da pojma nema tko kupuje i tko odlučuje u kojem će ga autu voziti. Premijer o troškovima svog voznog parka ništa ne zna, ali zato zna da država za izgradnju nasipa u poplavljenim područjima nema para. Umjesto obrane od poplava, obrana prava na limuzinu!