SLIŠKOVIĆU SE SVE ZGADILO

Štimčevi repovi: Sud donio presudu protiv Hajduka!

30.06.2014 u 14:56

Bionic
Reading

Igor Štimac napustio je Hajduk 2005. godine, njegov suradnik Branko Grgić dvije godine kasnije, ali njihovi dugovi još uvijek dolaze na naplatu: kako doznaje tportal, Županijski sud u Splitu pravomoćno je presudio da je splitski klub dužan isplatiti 150 tisuća eura treneru iz tog doba Blažu Sliškoviću

Presuda još uvijek nije dostavljena strankama, no spor je ovim definitivno završen: Hajdukova legenda dobit će zadovoljštinu jer su ga Štimac i Grgić naprasno smijenili tek nekoliko utakmica prije kraja, a potom mu još i odbili isplatiti sve stavke iz ugovora. Račun, međutim, neće snositi oni, već osiromašena klupska blagajna.

'Slučaj Slišković' rastezao se po različitim sudovima još od 2008. godine, kada je Hajdukova legenda nakon nekoliko godina čekanja podnijela tužbu. Zabilježeni su deseci ročišta, između ostalih i izravno suočavanje bivšeg trenera s dvojicom bivših funkcionera. Oni su, pak, u jednom trenutku čak tvrdili da Slišković nikada nije bio trener Hajduka, no njegova odvjetnica to je lako pobila.

'S obzirom na to da sam bio u pravu i da su činjenice išle u moju korist, nisam ni očekivao drugačiju odluku. Žao mi je što smo se potezali po sudu, trebali smo riješiti problem na ljudski način', kazao je Slišković za tportal.

'Ja se svoje riječi i potpisa uvijek držim, pa makar i glavu izgubio, a kod te ekipe - dakle, Štimca i Grgića - nisam naišao na takav odnos. Čekao sam skoro četiri godine na podizanje tužbe, a oni su me samo zavlačili. Nisam zaslužio da se tako postupa prema meni', dodaje Slišković.


'Pošteno sam radio svoj posao, preuzeo klub u vrlo teškoj situaciji i na kraju ga doveo do prvog mjesta. Smijenili su me četiri kola prije kraja i postavili Štimca za trenera, vjerojatno je on uzeo i nagradu od 20 tisuća eura za osvojenu titulu prvaka', ogorčen je bivši trener i igrač splitskih bijelih.

Tada, 2004. godine, Slišković je s Hajdukom potpisao trogodišnji ugovor s plaćom od 90 tisuća eura. Dakle, ukupno 270 tisuća. Tvrdi da mu je 'kroz plaće i naknade' u jednoj godini isplaćeno između 20 i 25 tisuća, prije nego što je potjeran iz kluba.

'U ugovoru je stajalo da je u slučaju eventualnog raskida klub dužan isplatiti 50 posto i to je ovih 150 tisuća eura. Sa Štimcem i Grgićem sreo sam se nekoliko puta na sudu: ja sam deset puta dolazio iz Mostara, a oni su izbjegavali ročišta i pojavili se tek nakon prijetnje privođenjem. Sutkinja ih je posjela nasuprot mene, a oni su me gledali u oči i sve negirali. Ma, sve mi se to na koncu zgadilo...' zaključuje Slišković. Svjestan je da današnji Hajduk nema previše veze s bivšim vodstvom i spreman je na dogovor kako klub ne bi pretrpio štetu.

Današnji Hajdukov predsjednik Marin Brbić nije imao informaciju o pravomoćnoj presudi splitskog Županijskog suda i novom udaru na blagajnu. Kad smo ga obavijestili o tome, zaboljela ga je glava.