'SVI SMO ISTI'

Split: Mladeži svih stranaka pomažu starijima

19.03.2020 u 12:52

Bionic
Reading

'Svi smo isti kad trebamo pomoći jedni drugima', zajednički su objavili predsjednički stranačkih ogranaka Mladih HSLS-a, Mladeži HDZ-a i Foruma Mladih SDP-a u Splitu uz svoju inicijativu za pomoć potrebitima

'U ovoj kriznoj situaciji, kao društveno angažirani mladi ljudi, osjetili smo potrebu, ali i odgovornost, udružiti svoje snage te se staviti na raspolaganje Gradskom društvu Crvenoga križa Split', stoji u njihovom zajedničkom priopćenju.

'Kao volonteri proći ćemo nužnu obuku i osposobljavanje kako bismo svoje ponašanje uskladili s pravilima struke te na profesionalan način pružili neophodnu pomoć našim potrebitim sugrađanima u pogledu dostave namirnica, higijenskih potrepština i lijekova na kućnu adresu, ali i kroz druge aktivnosti koje od nas zatraži Crveni križ. Apeliramo na sve rizične skupine, a posebno na kronične bolesnike i starije osobe, ostanite u svojim kućama/stanovima i slušajte preporuke stručnjaka', nastavljaju u HSLS-u, HDZ-u i SDP-u.

Pozvali su mlade ljude s područja grada Splita - 'politične i apolitične' - da se prijave na telefon Crvenog križa (021/489-464) te na taj način solidarno pridruže ovoj inicijativi.

  • +27
Split u doba koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX