EKSPLICITNE PRIJETNJE

Snowden strahuje za život

22.01.2014 u 12:51

Bionic
Reading

Edward Snowden odbacio je kao netočne tvrdnje nekih američkih političara da mu je Rusija pomagala u otkrivanju tajni vlade SAD-a, prenosi Al Jazeera Balkans. Snowdenov odvjetnik izjavio je kako njegov klijent strahuje za svoj život otkad je na internetu pročitao eksplicitne prijetnje anonimnih dužnosnika Pentagona i američke Nacionalne sigurnosne agencije

Bivši suradnik američke obavještajne agencije Edward Snowden odbacio je kao netočne tvrdnje nekih američkih političara da mu je Rusija pomagala u prikupljanju i objavljivanju povjerljivih podataka, objavio je u srijedu list New Yorker.

Snowden je u razgovoru za taj list rekao da su 'apsurdne' tvrdnje o tome kako ga je Rusija nagovorila na otkrivanje tajni i pomogla mu tijekom cijelog procesa.

Snowdenov odvjetnik izjavio je kako njegov klijent strahuje za svoj život otkad je na internetu pročitao eksplicitne prijetnje anonimnih dužnosnika Pentagona i američke Nacionalne sigurnosne agencije.

'Objavljene su ozbiljne prijetnje koje pozivaju na odmazdu protiv Snowdena', izjavio je njegov odvjetnik Anatolij Kučerena za rusku agenciju RIA Novosti.

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje