TEROR U KNEGINCU

Skupina maloljetnika zlostavlja cijelo mjesto!

27.12.2012 u 14:42

Bionic
Reading

Kneginečki delinkventi su se u posljednje vrijeme oteli kontroli, stradavaju djeca i mještani. Cijela općina zna za skupinu mladića koja maltretira ostale mještane. Načelnik općine Goran Kaniški ističe kako je upoznat s problemom, ali je nemoćan, baš kao i predstavnici škole. Ističe kako ne mogu ništa, dok ne reagira Zavod za socijalnu skrb, piše eVarazdin

Dječak s torbom na leđima pada na tlo. Nekoliko godina stariji mladić nastavlja ga tući, nogom ga udara gdje stigne. Dječačić je prekrio lice rukama pokušavajući se obraniti, no ovaj stariji ne odustaje. Nastavlja ga udarati nogom po glavi. Zatim se pojavljuje još jedan mladić, i on tuče dječaka. Sadržaj je to videa koji je stigao na mail redakcije Varaždinskog tjednika, a koji je snimljen ispred škole u Gornjem Knegincu. Video je nedavno osvanuo i na internetu, a navodno su ga objavili upravo mladići koji su tukli dječaka.

'Bila je to valjda poruka tih delinkvenata ostaloj djeci. To nije, nažalost, ništa novo, a cijela općina zna za skupinu mladića koja maltretira ostale mještane', ispričali su zabrinuti roditelji iz općine Gornji Kneginec, koji su željeli ostati anonimni, najviše iz straha za svoju djecu.

Načelnik općine Goran Kaniški kaže kako je upoznat s problemom, ali je nemoćan, baš kao što su nemoćni i predstavnici osnovne škole.
Znamo o kome je riječ, odnosno čija su to djeca. No ne možemo ništa dok nadležni ne reagiraju, a to je prije svega Zavod za socijalnu skrb Varaždinske županije.

'Nemam saznanja o tom slučaju, jer nas o svakom počinjenom nasilju mora obavijestiti policija. Nakon obavijesti policije tim za delinkvenciju izlazi na teren, razgovara s roditeljima i maloljetnicima, te poduzima potrebne mjere u okviru obiteljsko-pravne zaštite', rekao je za eVaraždin Siniša Česi, ravnatelj županijskog Zavoda za socijalnu skrb.

Ako se radi o maloljetničkom nasilju, sud mora donijeti rješenje o eventualnom izdvajanju iz obitelji te može donijeti odgovarajuću presudu.