PREOKRET U SLUČAJU

Profesor koji se potukao s učenicima neće dobiti otkaz, dvojica učenika dobila ukor

04.01.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Kako doznaje N1, profesor koji se potukao s učenicima u strukovnoj školi u Zagrebu prošlog mjeseca neće dobiti otkaz

Školski odbor odbio je dati suglasnost za otkaz profesoru koji se potukao s učenicima, potvrdila je za N1 pravnica Sindikata Preporod Milka Rodić. Profesor ostaje raditi, a trenutno je na bolovanju. A kako doznaje Index, četvorica učenika koji su provocirali profesora i sudjelovali u tučnjavi s njim su kažnjeni.

'Četvorici učenika, sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, izrečene su pedagoške mjere - dvije opomene te dvije opomene pred isključenje', rekla je za Index ravnateljica škole Bosiljka Galenić.

Snimka tučnjave objavljena je 19. prosinca, nakon čega je profesor uhićen, ali mu je nakon žalbe ukinut istražni zatvor.

Zatražena je policijska intervencija nakon sukoba te je utvrđeno da su dva učenika lakše ozlijeđena. Potrebe za hospitalizacijom, kako je tada objavila policija, nije bilo. Profesor je kasnije kazao da su ga učenici vrijeđali.

'Jedan učenik je puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnjeg bora. Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda.'