KRV NIJE VODA

Sin na listi HDZ-a, a otac u izbornom povjerenstvu

29.04.2009 u 11:37

Bionic
Reading

Prvu od budućeg niza konferencija za novinare Županijskog izbornog povjerenstva u Zadru obilježila su objašnjenja Antuna Klišmanića o načinu izbora dnevnog lista u kojem će biti objavljen popis svih izbornih lista, te njegov komentar na činjenicu da je on predsjednik Izbornog povjerenstva, a njegov sin Josip Klišmanić je na listi HDZ-ove koalicije za Gradsko vijeće Zadra

ZADAR - 'Koliko znam, nisam u sukobu interesa, pa nemam tu što komentirati', izjavio je Antun Klišmanić i naveo da bliski srodnik nekoga tko se kandidira ne može biti u biračkom odboru, dok se izborno povjerenstvo ne spominje. Klišmanić je dodao da je njegov sin kandidat za Gradsko vijeće, a on je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva, ali da neće biti prisutan ako Županijsko izborno povjerenstvo bude u situaciji donositi odluke vezane uz gradsku razinum, piše Slobodna Dalmacija.

Vox Glas Zadra objavit će popis svih izbornih lista jer je njihova ponuda bila financijski najpovoljnija, objasnio je Klišmanić odluku ŽIP-a. Dnevne novine u vlasništvu Rena Sinovčića ponudile su 2900 kuna za jednu novinsku stranicu, dok je, primjerice, Vjesnikova ponuda bila deset tisuća kuna, naveo je Klišmanić i dodao da se naknadno pojavila i Slobodna Dalmacija.

Nikakvog javnog natječaja za taj posao nije bilo, a naklada nije bila uvrštena u kriterije za izbor objavljivača, pa je iz igre ispao Zadarski list. Što se internetskog portala tiče, odlučeno je da se bez ikakve naknade popis lista objavi na portalu 'eZadar' jer je to 'jedini zadarski portal', kako je rekao Klišmanić.

Nakon što su ga novinari upozorili da postoji još jedan zadarski portal, Klišmanić je najavio da će onda popise poslati i portalu '057info'.