PODIJELJENE LICENCE

Šibenik i Karlovac bez papira za drugu ligu

15.05.2012 u 19:33

Bionic
Reading

Odjel za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza prije par dana završio je postupak licenciranja klubova za natjecanje u sljedećoj sezoni

Prema službenom izvješću koje je Odjel dostavio Izvršnom odboru HNS-a, licence za nastup u Prvoj HNL dobilo je 14 klubova: uz tri kluba koji su dobili licence za UEFA i Prvu HNL još u prvom stupnju postupka završenom 10. travnja (Dinamo, Lokomotiva i Zagreb), Žalbeno tijelo Odjela za licenciranje izdalo je još 11 licenci među kojima su Cibalia, Hajduk, Hrvatski Dragovoljac, Inter-Zaprešić, Istra 1961, Lučko, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Split i Zadar.

Kako među izdanim licencama nema niti jednog kluba iz Druge HNL koji može ostvariti i netjecateljski rezutat koji osigurava ulazak u Prvu ligu, iz Prve HNL će umjesto 5 ispasti 4 posljednjeplasirana kluba: Lučko, Šibenik, Karlovac i Varaždin.

Licence za UEFA dobili su svi klubovi koji su ostvarenim rezultatima i izborili pravo sudjelovanja u UEFA natjecanjima: Dinamo, Hajduk, Slaven Belupo i Osijek, a uz njih licence za Uefa imaju i Cibalia, Inter-Zaprešić, Istra 1961, Lokomotiva, Split, Rijeka i Zagreb.

Licence za Drugu HNL u idućem prvenstvu dobilo je, uz Hr. Dragovoljac i Lučko koji su zadovoljili uvjete i za Prvu ligu, još 14 klubova: Dugopolje, Imotski, Gorica, HAŠK, Junak, Mososr, Pomorac, Primorac 1929-Stobreč, Radnik-Sesvete, Rudeš, Segesta, Solin, Vinogradar i Zelina.

Dakle, u drugoligaškom društvu nema ni Šibenika ni Karlovca, pa ni Varaždina, koji će, želi li se natjecati, svoj put započeti od najnižeg ranga.

Također, Varaždinu je i izrečena kazna od trogodišnje zabrane nastupa u Europi, a koje se računa tek kada klub izbori europske utakmice. Također, novina je i ta da će se od sljedeće sezone, ukoliko pokrene stečajni postupak klub kazniti oduzimanjem deset bodova, a neće ga se odmah elimnirati iz natjecanja.