PRODUŽEN UGOVOR

Sheraton i Westin u Zagrebu i idućih 15 godina

17.12.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Hotelska kompanija HUP-Zagreb i u idućih 15 godina surađivat će sa svjetski poznatim hotelskim lancem, američkim Starwood Hotels&Resorts Worldwide temeljem danas potpisanog ugovora o suradnji slijedom čega će i zagrebački hoteli Sheraton i Westin iz sastava HUP-Zagreb nastaviti poslovanje pod tim Starwoodovim brendovima, a s više od 10 milijuna eura planiranih investicija za 2014. u ta će se dva hotela unaprijediti kvaliteta na svim razinama

Istaknuli su to prilikom današnjeg potpisivanja tog ugovora predsjednik Uprave HUP-Zagreb Anđelko Leko i potpredsjednik korporacije Starwood za regiju EMEA (Europa, Bliski istok, Afrika) Robert Koren pri čemu su obojica naglasili i zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom koja traje već više od 20 godina.

Leko je istaknuo da je prisutnost Starwooda u Hrvatskoj znatno pridonijela razvoju hrvatskog i zagrebačkog hotelijerstva, posebno unapređenju kvalitete ponude i usluga.

S obzirom da osim u Zagrebu HUP-Zagreb djeluje i na dubrovačkom području, u Srebrenom i Mlinima, gdje će, kako je kazao Leko, nakon dugo čekanja dozvola i bez puno podrške u siječnju iduće godine konačno krenuti njihove investicije u gradnju i obnovu hotela te u druge sadržaje od oko 50 milijuna eura unutar dvije godine, sa Starwoodom se razgovaralo da uđu i na to područje, ali za sada od toga još ništa.

To je potvrdio i Koren iz Starwooda dodajući da se razgovori nastavljaju, ocjenjujući i da se preko Starwooda i njegovih prodajnih i marketinških kanala hotelima HUP-a Zagreb, ali i Zagreba kao grada, otvorilo svjetsko tržište, što se odrazilo i na bolju i raznolikiju strukturu gostiju i popunjenost hotela.

Tome u novije vrijeme gotovo jednako pridonose i poslovni i odmorišni gosti, istaknuo je Koren smatrajući i da međunarodno priznati brendovi poput Starwooda, koji djeluje u više od tisuću hotela u gotovo sto zemalja svijeta, pridonose i lokalnoj ekonomiji.


Slično je nakon potpisivanja ugovora kazao i zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić dodajući i da takvi brendovi 'dižu' destinaciju za što se zalažu i podržavaju i u Ministarstvu turizma.

I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svojim je prisustvom današnjem potpisivanju ugovora dao podršku takvoj suradnji zahvalivši se HUP-Zagrebu i Anđelku Leki kao vrsnom hotelijeru što je takav hotelski brend doveo u Zagreb te što unatoč teškim vremenima nastavlja investicije.

Obnavljanju ugovora sa Starwoodom pridonijelo je i uspješnost poslovanja hotela u sastavu HUP-Zagreb (Westin, Sheraton, Four Points by Sheraton Panorama, International i Jadran), kao i sve izraženija pozicija Zagreba i Hrvatske na međunarodnom turističkom i hotelskom tržištu.