U ZADRU

Sestri Dijane Čuljak zaustavili radove na obnovi stare zgrade

Bionic
Reading

Građevinska inspekcija u srijedu je zaustavila radove na obnovi stare zgrade na predjelu Kampo Kaštelo u Zadru zbog trošnosti građevine i potrebe za doradom projekta. Budući da je investitor te gradnje tvrtka 'Zadarske vile' d.o.o. iz Zagreba, u vlasništvu odvjetnice Maje Cenić, sestre novinarke Dijane Čuljak, u Zadru su odmah počela nagađanja da je zaustavljanje radova vjerojatno dio procesa koji se odvija na zagrebačkom sudu, na kojem traje suđenje u kojem je ova novinarka sada i službeno osumnjičena da je iz tvrtki 'Core media' i 'Media spot' s bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem izvukla 16 milijuna kuna i utajila oko tri milijuna kuna poreza

'Zadarske vile' nemaju veze s mojom sestrom. Ušla sam u obnovu jedne stare zgrade koju namjeravam urediti za iznajmljivanje, a radovi su zaustavljeni jer nešto nije bilo u redu s projektom konstrukcije. Nadzor je upozorio na nedostatak i inspekcija je zaustavila radove pa će sada trebati doraditi dozvolu', kaže Maja Cenić za Slobodnu Dalmaciju.

Cenić je staru kuću na zadarskom Poluotoku, površine 43 četvorna metra, otkupila od obitelji Škorić, osnovala je za to tvrtku 'Zadarske vile', a za direktoricu angažirala Ivanu Brkljačić, poznatu atletičarku.


'Neće to biti nikakav hostel. Planiramo urediti kuću na dva kata, da se uklopi u ambijent zadarskog Poluotoka, i potom je iznajmljivati. U posao smo uložili 500 tisuća kuna, no sad kad su radovi zastali, ne znam hoćemo li uspjeti sve završiti do početka turističke sezone 2014. godine', ističe Cenić.

O razlozima zaustavljanja radova na ovom objektu pitali smo i Ministarstvo graditeljstva, a zanimljivo je da oni ne znaju da je inspekcija djelovala. U Ministarstvu imaju službenu evidenciju da je početak rekonstrukcije prijavljen u studenome 2012., te da 'Zadarske vile' imaju rješenje o uvjetima gradnje.

Odvjetnica Maja Cenić radila je na ovršnim postupcima za HRT, koji je pokrenuo gotovo milijun ovrha i angažirao nekoliko odvjetničkih ureda, među kojima i onaj koji vodi Maja Cenić. Kako je u to vrijeme na HRT-u radila i njezina sestra Dijana Čuljak, bilo je mišljenja da se radi o sukobu interesa, no Cenić tvrdi da njezina sestra nije imala nikakve veze s tim, nego da je to bio čisto poslovni odnos s HRT-om.