bivši šef parlamenta

Šeks: Sjednicu Sabora trebalo bi zaključiti i nastaviti nakon lokalnih izbora

04.05.2017 u 15:20

Bionic
Reading

Vladimir Šeks, bivši predsjednik Sabora, a danas umirovljenik i predsjednik HDZ--ovog savjetodavnog vijeća, bio je u četvrtak u Saboru, gdje je s novinarima podijelio svoje razmišljanje što bi trebalo napraviti s obzirom na razvoj situacije u Saboru

'Potpredsjednik Sabora najavit da će sljedeća sjednica biti nakon lokalnih izbora. Predsjednik Sabora je dao ostavku i parlamentarna većina se testira i utvrđuje kao što je iznio i predsjednik Ustavnog suda u onom postupku kada se radi o povjerenju ili nepovjerenju Vlade ili pojedinim članovima', kazao je Šeks.

Napomenuo je da u Poslovniku o radu Sabora postoji odredba prema kojoj mjesto predsjednika Sabora zauzima potpredsjednik Sabora izabran iz parlamentarne većine.

'Tri su birana iz redova parlamentarne većine, koja je postojala u vrijeme kada su oni birani i sasvim je legitimno i u skladu s Poslovnikom da jedan od njih poput akademika Reinera zasjedne privremeno u stolicu i sada treba ako bude razuma i pameti da se dogovore sve stranke kako naći izlaz iz ove situacije. Većina se testira u posebnom postupku koji je predviđen Zakonom o Vladi. Sabor bi danas trebao zaključiti sjednicu i da potpredsjednik Sabora najavi da će sljedeća sjednica biti nakon lokalnih izbora', zaključio je Šeks.