KLEVETANJE

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zadra najavio tužbu protiv Vrančića

06.04.2013 u 16:34

Bionic
Reading

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Grada Zadra najavio je tužbu za klevetu protiv zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića koji ga je jučer na sjednici Gradskog vijeća optuži da je nepostojećim kreditima uništio tvornicu TIZ.

'Jedna od značajnih osoba koja je uništila gospodarstvo grada Zadra ratnih i poratnih godina je Ivo Bilić koji je izmišljenim kreditima upropastio TIZ, doveo ga do stečaja i nekoliko tisuća radnika poslao kući. To je radila banka koju je on tada predvodio. Taj vaš Ivo Bilić je završio u zatvoru optužen za gospodarski kriminal, za pronevjeru 50 milijuna maraka. Optužnica još stoji u državnom odvjetništvu i nikada nije razriješena', kazao je Vrančić na sjednici obraćajući se vijećnici SDP-a Ingrid Antičević Marinović.

'Napad je takvog karaktera da ne mogu ostati hladan i s obzirom na neistine pokrenut ću kaznenu prijavu klevete prema aktualnom gradonačelniku. Moja kampanja neće biti devalvacija drugih, nego će biti fokusirana na rast, razvoj i zapošljavanje', rekao je Bilić.

'Sve što je gospodin Vrančić rekao je neistina. Spomenuo je stečaj TIZ-a, a po poslu koji sam tada obavljao nisam imao utjecaja na to. Bio sam član i predsjednik NO TIZ-a, kada je radio, kada su se isplaćivale plaće i kada se proizvodilo i kupovalo. To se dešavalo prije 20 godina, a u to doba je Dalmatinska banka čiji sam bio direktor bila uspješna i neovisna i to je platila s nekoliko ovakvih napada. Ona nije bila ničija kasica prasica i oni koji su pokušali djelovati na način da utječu, kao što su utjecali na neke druge banke, to nisu uspjeli. Nije bilo nikakvih osnova za izmišljene kredite, kako gradonačelnik kaže', kazao je Bilić dodajući kako je ponosan na ono što je napravio te da je imovina TIZ-a u konačnici došla vjerovnicima.

Potvrdio je kako je prije 20 godina bio na obavijesnom razgovoru te da je istražni sudac Ante Klišmanić odbacio sve prijave. 'Došao sam na razgovor s kolegama u policiju, nakon toga smo išli na razgovor kod istražnog suca, a on nije našao ništa za pokretanje postupka i tako je 20 godina', zaključio je Bilić.