ROŠADE NA HRT-U

Saša Runjić i Željko Rogošić prebačeni u Unutarnju politiku

31.03.2016 u 15:49

Bionic
Reading

Saša Runjić, bivši urednik Programa HRT-a, i njegov pomoćnik Željko Rogošić prebačeni su u redakciju Unutarnje politike, potvrđeno je s HRT-a za tportal

Što će dvojac, kojeg je zahvatio paket smjena na HRT-u, točno raditi u redakciji Unutarnje politike, na HRT-u ne otkrivaju. Navode tek da će 'obavljati poslove koji su u skladu s njihovom stručnošću odnosno stečenim radnim iskustvom i kvalifikacijama'.

Već nakon smjene prije petnaestak dana, kada je na njegovu poziciju postavljen v.d. ravnatelja Programa Jozo Barišić, Saša Runjić je najavio da će ostati na HRT-u unatoč smjeni. Usprkos pokušaju da od njega doznamo što će točno raditi u Unutarnjoj s obzirom da se tijekom karijere uglavnom bavio sadržajima vezanima za laganije, magazinske teme, Runjić na telefonske pozive nije odgovarao. Na HRT je došao iz svoje producentske kuće Fikcija, a ranije je bio urednik zabavnog programa RTL-a i priloga TV studio u Jutarnjem listu.

Na HRT je došao, kao i Rogošić, nakon što je glavni ravnatelj postao nedavno smijenjeni Goran Radman. Za razliku od Rogošića, koji je isprva bio glavni urednik HTV-a 1, pa je na to mjesto podnio ostavku da bi naknadno postao pomoćnik ravnatelja za Program, Runjić je od samog početka bio na mjestu ravnatelja Programa.