TOČNO U SRIDU

SAS-ov snajperist usmrtio ISIL-ovog egzekutora netom prije pogubljenja talaca

13.09.2016 u 08:42

Bionic
Reading

Snajperist elitne britanske postrojbe SAS pogodio je smrtonosonim hicem jednog od najpoznatijih ISIL-ovih egzekutora s udaljenosti od 1.800 metara, i to samo nekoliko sekundi prije nego što je pogubitelj trebao zapaliti kavez u kojem se nalazilo 12 talaca

Kako piše britanski Daily Star, snajperist je pogodio ISIL-ovog ubojicu točno u spremnik bacača plamena koji je eksplodirao i usmrtio ga upravo na način koji je on htio pogubiti taoce optužene za špijunažu. Snajperist je koristio pušku Barrett M-82 kalibra .50 s udaljenosti od gotovo jedne milje.


Neimenovani ISIL-ov pogubitelj već se dulje vrijeme nalazi na popisu za odstrel na kojem se našao zahvaljujući svojoj sadističkoj crti.

Elitna postrojba SAS nalazi se na području sirijskog grada Rake gdje se unazad nekoliko tjedana traženi terorist našao u ulozi suca i izvršitelja kazne.

Prije samog pogubljenja, terorist je održao kratak propagandni govor, no nije uspio izvršiti sudsku presudu nad osmero muškaraca i četiri žene zatočene u kavezu budući da su taoci vrlo brzo oslobođeni, a pogubiteljevi suborci također poginuli u eksploziji spremnika bacača plamena.
435819,439155,374495,371134