u blizini limana

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu u posjetu snagama u Ukrajini

04.08.2023 u 09:42

Bionic
Reading

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio je glavni stožer ruske armijske skupine "Centar" koja je uključena u ukrajinski sukob, objavile su u petak ruske novinske agencije citirajući ministarstvo obrane.

Zapovjednik skupine "Centar" izvijestio je ministra o borbenom stanju, a Šojgu se zahvalio časnicima i vojnicima na "provođenju uspješnih operacija" u blizini Limana, javlja Interfax.

Ministru obrane predstavljeno je švedsko borbeno vozilo pješaštva CV-90, koje su ukrajinski vojnici u povlačenju napustili nakon što je pogođeno ručnom protutenkovskom granatom, te je izvješten o njegovim "nedostacima".

Izvješće je bilo u skladu s ruskim nastojanjima da umanje učinkovitost oružja i opreme koju su članice NATO-a i druge zapadne zemlje isporučile Ukrajini, navodi Reuters.

Ministrovo putovanje uslijedilo je nekoliko dana nakon posjeta prvoj crti bojišnice generala Valerija Gerasimova, načelnika Glavnog stožera i glavnog zapovjednika ruskih snaga u Ukrajini.

Obojicu je žestoko napao Jevgenij Prigožin, vođa plaćeničke skupine Wagner, koji ih je optužio za nekompetentnost i slabost prije nego što je pokrenuo kratku pobunu protiv vojnog establišmenta u lipnju.