RAT NA MREŽAMA

Ruse razjarila odluka Twittera

27.10.2017 u 11:45

Bionic
Reading

Predsjedajući Odbora za vanjske poslove ruskog Vijeća federacije Konstantin Kosačev izbrisao je profil na Twitteru u znak solidarnosti s televizijom Russia Today (RT) i agencijom Sputnjik nakon što je zabranjeno reklamiranje na spomenutoj društvenoj mreži

Kosačev je ruskim medijima izjavio da je koristio Twitter jer je smatrao da se radi o nezavisnoj mreži, ali se ispostavilo da je riječ o kompaniji koja je ovisna i ispolitizirana.

Odluka Twittera o RT-u i Sputnjiku predstavlja još jedan agresivan korak usmjeren na blokiranje rada ruskih medija i rezultat je pritiska dijela američkog establišmenta i obavještajnih službi, izjavila je u četvrtak navečer glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova.

'Recipročne mjere će, naravno, uslijediti', poručila je Zaharova te smatra da 'ometanje rada ruskih medija, uz pomoć obavještajnih službi, pokazuje da SAD grubo krši međunarodne i domaće zakone koji jamče slobodu govora'.

Twitter je ranije donio odluku o zabrani reklama s profila ruskih medija RT-a i Sputnjika kao odgovor na nalaze američkih obavještajnih službi da su ti mediji pokušali širiti lažne vijesti prilikom predsjedničkih izbora u SAD-u 2016. godine.