misterij riješen

RTL potvrdio: Stožer Kolinde Grabar Kitarović tražio prekid debate

31.12.2019 u 08:43

Bionic
Reading

RTL Televizija jutros je promptno odgovorila na medijske upite tko je sinoć tražio prekid predizborne debate između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović. Potvrđeno je da je to tražio stožer Kolinde Grabar Kitarović, točnije njena suradnica Renata Margetić Urlić

Zbog medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije, RTL Televizija navodi sljedeće:

Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se "zbog produljenog trajanja i umora predsjednice debata završi". Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da "dolazi u ime stožera".

Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time poštovana profesionalna načela novinarske struke. Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta.

tražila prekid debate

Tko je Renata Margaretić Urlić

Renata Margaretić Urlić je novinarka, likovna kritičarka i povjesničarka arhitekture koja obnaša dužnost savjetnice predsjednice za društvene djelatnosti i mlade. 

U biografiji na službenim stranicama Ureda predsjednice stoji da je povijest umjetnosti i komparativnu književnost diplomirala na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je magistrirala (2008) i upisala doktorski studij s temom hrvatske poslijeratne arhitekture.

Radila je u informativnom programu Hrvatskog radija, a surađivala je u emisijama programa za kulturu HTV-a, gdje je od 2002. radila kao urednica i voditeljica tjednih emisija, autorica dokumentarnih filmova o velikanima hrvatske kulture, te komentatorica izravnih prijenosa.

Bila je i v.d. rukovoditeljica Programskog odjela za kulturu HRT-a. Članica je Hrvatske sekcije AICA, a osvrte i kritike objavljuje od 1994. u brojnim dnevnim i stručnim časopisima. Objavila je 2009. godine monografiju o arhitektu Slavku Jelineku.

  • +2
Duel Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Jelena Rozga, Zlatko Dalić, Mislav Oršić, Predrag Štromar…