otišla s bebom

Rodilja s Paklenice posjetila svoju bebu u zadarskoj bolnici, isplivali novi detalji

01.08.2023 u 13:36

Bionic
Reading

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) u subotu je pomogla 22-godišnjoj stranoj državljanki pri porodu u objektu Lugarnica u NP Paklenica. Mama i beba prebačene su u zadarsku bolnicu, a rodilja je u ponedjeljak bila otpuštena iz bolnice na vlastiti zahtjev, kako su priopćili iz Opće bolnice Zadar

'Majka i dijete su urednog zdravstvenog stanja', rekli su za 24sata iz zadarske bolnice. Mlada majka je u ponedjeljak u zadarskoj bolnici posjetila bebu u pratnji svoje majke i obiteljskog prijatelja, nakon čega je dijete otpušteno s majkom iz bolnice.

Prijatelj obitelji porazgovarao je s novinarima pred bolnicom. 'Za nas je to bio šok, iznenađenje. Nije se to na njoj puno vidjelo', rekao je prijatelj obitelji.

Podsjetimo, 22-godišnjakinju iz Luksemburga u toaletu lugarnice su uhvatili iznenadni trudovi, a tvrdila je da nije znala da je trudna, iako se naposljetku ispostavilo da to nije istina. Rodila zdravu djevojčicu uz asistenciju člana obitelji i rendžera parka.

'Mi smo bili zatečeni izjavom da nije znala za trudnoću. Poslije nam je ipak rekla da je znala, a ima i dosta slika na društvenim mrežama na kojima se vidi kako se odijeva da bi sakrila ipak vidljive znakove trudnoće. Nismo tu da dajemo ocjene, dijete je dobro, majka je u dobroj formi.

Državljanka je EU, dakle nisu ni sporni troškovi bolnice, na kraju za porod je to i manja stavka. Ali zašto po Velebitu ići po takvim uvjetima nismo mi koji trebamo postavljati takva pitanja. Bebica je dobro, pretrage su sve odrađene, ipak će ostati kod nas dan dva, i to nije ništa strašno, a onda neka protokol radi svoje, mi smo sa zdravstvene strane učinili sve, i tu za nas priča završava', rekli su ginekolozi koji su vidjeli i majku i bebu, prenosi Večernji list.

  • +10
Zadar: Djevojka koja je rodila na Paklenici posjetila je dijete u bolnici Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

U NP Paklenica se nalazila s roditeljima, partnerom i rodbinom, a spasioci su pozvani jer je ženi bilo mučno. Akciji spašavanja odmah se odazvao tim dežurnih spasioca, da bi se u međuvremenu ustanovilo da žena rađa. Slijed događaja iznenadio je i njih same, tim više jer dežurni spasioci nisu niti opremljeni za ovakve intervencije.

Prva je s HGSS-ovom ekipom do rodilje došla anesteziologinja, sat vremena nakon toga i ginekologinja koja se sa suprugom i vlastitom bebom zatekla u HGSS-ovoj kući, udaljenoj sat vremena hoda.