novi izazovi

Jandroković: Osigurat ćemo mjesto u vrtiću za svako dijete

02.04.2024 u 12:58

Bionic
Reading

Nositelj liste HDZ-HSLS za 2. izbornu jedinicu Gordan Jandroković u utorak je obilazak Bjelovarsko-bilogorske županije počeo u Garešnici, gdje je u društvu HDZ-ovih Mire Totgergelija, Sanele Grbaš – Bratković i Marka Marušića obišao tržnicu i EU projekt Zeleni vrtovi Poilovlja

„Prije četiri godine obišli smo vrtić u Garešnici, koji je tada izgrađen, a sada se planira gradnja još jednoga. Sva djeca u Garešnici imat će svoja mjesta u vrtiću, a cilj nam je da tako bude i na razini države”, istaknuo je Jandroković dodavši da je Garešnica iz EU fondova povukla više od 15 milijuna eura.

Poručio je kako je HDZ spreman uhvatiti se u koštac s novim izazovima, što je već pokazao odgovornim upravljanjem državom. Najavio je povećanje plaća u sljedećem mandatu.

„Želim najaviti, a iza toga čvrsto stojimo i to smo dokazali u ovome mandatu, da ćemo nastaviti povećavati plaće. Prosječna plaća do kraja sljedećeg mandata bit će 1600 eura, a prosječna mirovina 750 eura. Osigurat ćemo pravo majkama da za svako novorođeno dijete dobiju godinu dana staža”, rekao je Jandroković.

Obilazak Bjelovarsko-bilogorske županije Jandroković nastavlja u Veteranskom centru u Daruvaru i Daruvarskim toplicama, a završava u Grubišnom Polju, gdje će obići spomen-sobu i susresti se s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata.