PRAVO POJAČANJE

RNK Split doveo još jednog kapitalca

03.07.2013 u 10:20

Bionic
Reading

RNK Split stvara momčad koja će se boriti za vrh Prve HNL. U Park mladeži je stigao bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović

Nakon Mate Bilića 'crveni' su doveli novo respektabilno ime. Riječ je o Tomislavu Dujmoviću (32) koji je dres nacionalne selekcije oblačio 19 puta, a za Split je potpisao na tri sezone.

Defanzivnom veznjaku je istekao ugovor sa moskovskim Dinamom pa dolazi kao slobodan igrač, a u karijeri je još nastupao za Hrvatski dragovoljac, Inter, Međimurje, Amkar, Lokomotiv, Zaragozu i Mordoviju.

'Drago mi je da sam došao u sredinu koja je ambiciozna i ima za cilj vrh hrvatskog nogometa. Drago mi je što su u meni prepoznali figuru koja će pomoći u tom razvoju. Nisu dugo tekli pregovori, brzo smo to riješili na obostrano zadovoljstvo,' kazao je Dujmović, pa nastavio:

'Split je najveći klub u Hrvatskoj za koji sam do sada igrao. Sva tri ostala su bila pri dnu. Došli smo Mate Bilić, ja i svi ostali ovdje da se borimo za vrh. Nadam se da ćemo kvalitetnim radom i pristupom uz malo srećeganjati prvo mjesto i Europu.'

Predsjednik kluba Slaven Žužul bio je vidno zadovoljan jer je Split dobio pojačanje baš na poziciji gdje je najviše trebalo.

'Nikad ne reci nikad, ali mislim da smo s ovim zaključili prijelazni rok. Dobili smo veliko pojačanje, igrača koji je napravio iznimnu nogometnu karijeru. Njegova pozicija je zadnji vezni, gdje smo imali stanovite probleme i s njim smo riješili taj dio priče. Dogovorili smo se na dvije plus jednu godinu,' kazao je Žužul.