hilux

Reklama za Toyotu snimljena u Sloveniji zabranjena u Velikoj Britaniji. Evo zašto

22.11.2023 u 16:53

Bionic
Reading

Britansko tijelo za nadzor oglašavanja (ASA) zabranilo je dvije Toyotine reklame jer je smatralo da zanemaruju njihov utjecaj na okoliš. ASA je navela su reklame za Toyotu Hilux napravljene bez "osjećaja odgovornosti prema društvu"

Ovo je prvi put da ASA blokirala reklamu na temelju kršenja društvene odgovornosti u kontekstu zaštite okoliša. Regulator je zabranio dva oglasa, plakat i video prikazan na društvenim mrežama, gdje deseci automobila Toyota Hilux voze preko terena, uključujući rijeku, dok glas u offu navodi kao je to “pravi spektakli prirode”.

Vozila se tada uključuju na cestu i voze kroz urbano područje, prije nego što usamljeni automobil uđe na prilaz, uz nastavak: “Toyota Hilux. Rođen da luta.” Na plakatu su prikazana dva vozila u prvom planu, praćena drugima koji prelaze stjenoviti teren u oblaku prašine, piše Guardian.

Žalbu je podnijela Adfree Cities, koja je protiv reklamnih kampanja koje korporacije provode u prirodi. Tvrde, u partnerstvu s britanskom grupom Badvertising, da reklame odobravaju ekološki štetno ponašanje i pozivaju na prestanak oglašavanja proizvoda i usluga s visokim udjelom ugljika.

Toyota je branila reklamnu kampanju za Hilux tvrdeći da je vozilo dizajnirano za vožnju u najtežim okruženjim, pri čemu oni koji rade u poljoprivredi i šumarstvo, imaju potrebu za terenskim vozilima.

Reklama za Toyotu Hilux Izvor: Društvene mreže / Autor: PlatigeImage

“Toyota ne odobrava ponašanje koje je štetno za okoliš. Zapravo, tijekom posljednja tri desetljeća, ne samo da je Toyota bila jedan od lidera u automobilskom polju u smislu smanjenja emisija ugljičnog dioksida u svojoj ponudi vozila, već je podijelila stotine licenci bez naknade, dopuštajući drugima da koriste svoju tehnologiju elektrifikacije. Kao dio svoje široke ponude globalnih vozila, Toyota se brine za kupce kojima je potrebna opcija mobilnosti za pouzdanu upotrebu na najsurovijim terenima - one ljude koji rade u off-road i udaljenim okruženjima', reako je glasnogovornik Toyote.

Toyota je za Independent potvrdila da je reklama snimljena u Sloveniji na privatnom zemljištu uz dopuštenje.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'