I ZA TO ISKEŠIRAO 800 KN!

Radnik sindikalista Drpića udario glavom u glavu

30.11.2012 u 15:48

Bionic
Reading

Tridesetak bivših radnika Jadrankamena već drugi dan prosvjeduje ispred ulaza u tvornicu zbog, po njihovu mišljenju, nezakonitoga stečajnog postupka nad tom tvrtkom.

Mirni se prosvjed održava pod nazivom 'Spasimo Jadrankamen' jer je, smatraju prosvjednici i sindikalni čelnici te tvrtke, krajnji cilj stečajnog postupka likvidacija Jadrankamena i njegova prodaja, s čime se radnici ne slažu.

Tijekom prosvjeda ispred tvornice u Pučišćima na Braču lakše je ozlijeđen predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić, kojega je jedan radnik udario u glavu.

Po Drpićevim riječima, on je stajao pred vratima tvornice, a u jednom je trenutku naišao taj radnik i, ničim izazvan, udario ga glavom u glavu.

Kako je rekao za Hinu nakon izgreda otišao je na Hitnu pomoć, a zatim i na Prekršajni sud, gdje je bio i radnik koji ga je napao, a kojega je policija koja osigurava prosvjed uhitila i dovela na Prekršajni sud u Splitu.

Radnik je proglašen krivim i kažnjen je s 800 kuna, a dobio je i mjeru zabrane prilaska Tončiju Drpiću na osam dana, doznaje se od Drpića, koji je rekao da mu se napadač na sudu ispričao.

Načelnik Općine Pućišta Marino Kaštelan (HDZ) u priopćenju se referirao na medijske izvještaje o prosvjedu – kako je rekao 15-ak bivših - radnika Jadrankamena istaknuvši kako Jadrankamen d.d. u stečaju nije u štrajku, već da naprotiv mjesecima uspješno radi: isporučuje robu i ostvaruje izvrsne poslovne rezultate.

Također, u priopćenju kojeg potpisuju radnici Jadrankamena naveo kako svih 110 trenutno zaposlenih radnika od dana otvaranja stečaja uredno prima mjesečnu plaću sa svim porezima i doprinosima. 'Svi bivši i sadašnji radnici ostvarili su pravo na otpremnine, a oko 20 posto tog iznosa zajedno s tri minimalne plaće već smo primili na svoje račun', potpisali su radnici. U istom priopćenju radnici su izrazili podršku stečajnoj upraviteljici Anči Bašić i stečajnom sucu Paški Bačiću te Odboru vjerovnika.