pulska legenda

Puljanin već šest godina 'uskače' u odijelo Djeda Mraza i tako u prosincu odlazi na posao

24.12.2021 u 19:08

Bionic
Reading

U ulogu Djeda Mraza ulazi svakog prosinca posljednjih šest godina, otkad i radi kao čistač u Herculanei. Do sada je već postao pulska legenda, a Puljani ga i u ostatku godine, kada nije odjeven u Djedicu, hvale da je uvijek vrijedan i radišan. Ustaje u četiri ujutro da bi stigao otići po svoju radnu odjeću i alat i biti na terenu već u šest sati, kada mu počinje radni dan

'Kada me ljudi vide na ulici odjevenog u Djeda Mraza, reagiraju jako veselo, smiješe se i prilaze mi, a djeca me uvijek pitaju imam li poklone za njih. Prije nekoliko dana imao sam zanimljivu zgodu zbog koje sam ostao ugodno iznenađen. Kad sam jednom djetetu dao slatkiš i autić, bio je toliko sretan da me oduševljeno zagrlio', ispričao je za Glas Istre 42-godišnji Puljanin Vedran Sunić, radnik gradskog komunalnog poduzeća koji svakog prosinca svoj posao obavlja u odijelu Djeda Božićnjaka.

Vedran u mjesecu darivanju uvijek ima nešto za djecu u svojoj božićnoj, kako ju on naziva, čarobnoj torbici. U njoj se nalaze bomboni, čokoladice, plišane igračke, autići i još štošta. Kaže da mu ni najmanji problem nije od plaće odvojiti nešto novca za poklone. Misle li djeca da je on pravi Djed Mraz, ne zna ni Sunić.

'Često se djeca, ali i odrasli žele fotografirati sa mnom. U prolazu me uvijek pozdrave i osmjehnu mi se. Kažu mi da je ovo baš osvježenje u našem gradu. Tko god mi priđe porazgovara sa mnom i dobije poklončić', kaže Sunić.  

U ulogu Djeda Mraza ulazi svakog prosinca posljednjih šest godina, otkad i radi kao čistač u Herculanei. Do sada je već postao pulska legenda, a Puljani ga i u ostatku godine, kada nije odjeven u Djedicu, hvale da je uvijek vrijedan i radišan. Ustaje u četiri ujutro da bi stigao otići po svoju radnu odjeću i alat i biti na terenu već u šest sati, kada mu počinje radni dan. S čišćenjem gradskih ulica gotov je oko 12 i pol, a radi šest dana u tjednu. Kaže da posla ima uvijek, no nije mu teško jer voli biti stalno u pokretu, što i iziskuje njegov posao.