spekulacije

Puhovski o Plenkoviću u NATO-u: Kao i većina političara, on uopće ne misli na sutra

12.04.2023 u 12:34

Bionic
Reading

Nastavljau se spekulacije oko novog potencijalnog tajnika NATO-a, a svoje mišljenje o temi dao je politički analitičar Žarko Puhovski

Gost N1 Studija uživo bio je politički analitičar Žarko Puhovski gdje je komentirao aktualno prijepodne u Saboru. 'Premijer ima neprestanu potrebu reći napravili smo ovo, ono i ono. Dio jesu i to su činjenice, a dio je promidžba. No kad se stalno ponavljaju iste stvari stvara se osjećaj nesigurnosti za koju ja ne vidim objektivnih razloga', rekao je Puhovski.

Osvrnuo se i na potencijalni odlazak Plenkovića na poziciju glavnog tajnika NATO-a.

'Plenković ima dobru poziciju u europskim diplomatskim političkim krugovima, o tome nema spora. On je tamo igrač, sviđalo se to kome ili ne. Najveća opasnost koju vidim Hrvatskoj je da HDZ s Plenkovićem dobije izbore i nakon toga on ode i ostavi stranku bez vodstva. Kao i većina političara, Plenković uopće ne misli na sutra.

Nitko od njih ne priprema čovjeka koji bi bio u poziciji da nešto učini nakon odlaska. Sanader je metnuo ruku na rame Jadranki Kosor i rekao ‘ona me nasljeđuje’, to je bilo na opće zaprepaštenje, ona se rukama i nogama snalazila jer nije u stranci bilo nikakvih priprema, izbačena je iz padobrana. Ovdje se može dogoditi slično. Ima nekih znakova da Plenković razmišlja o još jednom mandatu, ali mislim da ima europske ambicije, ali ne zna kome bi ostavio stranku i u tome je problem”, rekao je Puhovski.

  • +18
Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar