bez premijera plenkovića

Procurilo koji se bivši član uprave Ine očekuje sutra na Antikorupcijskom vijeću

17.10.2022 u 21:35

Bionic
Reading

Na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća o Ini sutra stiže bivši član Uprave Ine. Najavio je to predsjednik Vijeća i zastupnik Mosta Nikola Grmoja. Iako nije htio otkriti o kome se radi, RTL javlja da je riječ o Davoru Mayeru

Grmoja je na sjednicu pozvao i premijera Andreja Plenkovića, bivšeg ministra Tomislava Ćorića i članove Uprave Ine: Niku Dalića, Barbaru Dorić, Darka Markotića i Ivana Krešića. Premijer na Vijeće neće doći, ali u isto vrijeme bit će u Saboru jer tada brani izvješće o radu Vlade.

'Znali smo da premijer neće doći, da neće doći ministar Ćorić, ali je zanimljivo da u isto vrijeme kad se događa saslušanje, organizira se sjednica Hrvatskog Sabora, izvješće o radu Vlade kako bi se fokus javnosti što više odmaknuo od tog saslušanja i preusmjerio na samog premijera koji će u Sabori govoriti o uspjesima Vlade i obračunavati se s opozicijom', rekao je Grmoja, podsjeća RTL.

  • +10
Dragan Kovačević Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković rekao je da neće doći na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća kako ne bi davao legitimitet političkom igrokazu oporbe koja to radi u dosluhu sa Uskokovim okrivljenikom koji je sa njima u dealu.

Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandžić / CROPIX

"Ako djeluje nezakonito, a to kaže Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, onda zašto bi se mi odazivali i davali legitimitet političkom igrokazu oporbe. Oporba koja radi u dosluhu sa Uskokovim optuženikom (Draganom Kovačevićem) koji je sa njima u dealu", rekao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a zamoljen da komentira stav oporbe da nedolaženjem na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća pokazuje da ne poštuje saborske institucije jer Vlada odgovara Saboru.

  • +3
Dolazak na sjednicu šireg Predsjedništva HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

Smatra i da je Uskokov optuženik Dragan Kovačević krenuo u manevar političkog napadanja njega kao premijera pa očekuje da mu odgovara i daje na važnosti.

"On je investirao u svoju budućnost, to je na djelu. Pripremili su se i pravno, politički i komunikacijski", kazao je.