OBJAVLJENA SNIMKA

Auto ekstremnog izraelskog ministra završio na krovu, s njim je bila i kći

26.04.2024 u 20:13

Bionic
Reading

Izraelski ministar nacionalne sigurnosti, kontroverzni ekstremni desničar Itamar Ben-Gvir, prebačen je u bolnicu s lakšim ozljedama nakon prometne nesreće, priopćila je policija. Video na društvenim mrežama prikazuje prevrnuti automobil u kojem je uz Ben-Gvira bila i njegova kći

Policija je rekla da istražuje okolnosti nesreće te da su uz ministra ozlijeđeni i njegova kći, zaštitar i vozač.

Ured ministra sigurnosti priopćio je da je on u 'dobrom stanju' nakon nesreće.

Izraelski mediji objavili su snimku crnog automobila prevrnutog na cesti i citirali svjedoka koji je rekao da je automobil prošao kroz crveno svjetlo.

Ministar Ben-Gvir bio je u gradu Ramle u blizini Tel Aviva, obilazeći lokaciju, kako je policija rekla, sumnje na napad nožem. Lokalni šef policije Avi Biton rekao je da je 21-godišnji muškarac, koji je navodno mentalno nestabilan, izbo nožem 19-godišnju ženu.

Današnja prometna nesreća nije bila prva u kojoj je Ben-Gvir sudjelovao otkako je preuzeo dužnost. Times of Israel je objavio da je doživio još jednu nesreću prošlog ljeta nakon što je njegov vozač prošao kroz crveno svjetlo.

Nedavno je pozvao na potpuni vojni odgovor Izraela protiv Irana nakon raketnog i bespilotnog napada Teherana na Izrael, koji je uslijedio nakon izraelskog napada u kojem su ubijene visoke iranske vojne osobe u iranskom konzulatu u Siriji.