U 80. godini

Preminuo Milan Ramljak, potpredsjednik četiriju vlada

25.01.2018 u 18:12

Bionic
Reading

U 80. godini umro je profesor Milan Ramljak, potpredsjednik četiriju vlada te bivši ministar pravosuđa.

Rođen je 1938. u Čitluku kod Posušja, predavao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a bio je i redoviti član Hrvatskog diplomatskog kluba, javlja HRT.

Bio je i hrvatski veleposlanik u Austriji i Njemačkoj. Milan Ramljak bio je potpredsjednik Vlade od svibnja 1990. do kolovoza 1992. te ponovno od svibnja 1998. do travnja 1999., kada je obnašao i funkciju ministra pravosuđa.

Milan Ramljak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Ramljak. 'Sa žalošću sam primio vijest o smrti gospodina Milana Ramljaka. Ugledan  i osobno mi drag profesor Pravnoga fakulteta,  znanstvenik i političar, dao je velik doprinos u svim područjima svoga djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske. U javnosti će gospodin Milan Ramljak ostati osobito upamćen po sudjelovanju u radu nekoliko hrvatskih Vlada na dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra pravosuđa te kao veleposlanik. U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti u moje osobno ime i u ime Vlade Republike Hrvatske', stoji u priopćenju.