Silvio Čović

Predsjednik Upravnog suda koji je feštao u Kerumovoj konobi objavio sve njegove predmete kojima se bavio sud kojem je na čelu

08.02.2021 u 08:30

Bionic
Reading

Silvio Čović, predsjednik splitskog Upravnog suda, jedan je od petorice sudaca koji su prije dva tjedna blagovali na poziv nogometaša Ivice Mornara u konobi Pršut, bivšeg gradonačelnika i aktualnog kandidata za istu funkciju Željka Keruma, objavio je jutros popis svih Kerumovih predmeta u kojima je postupao njegov sud

To pitanje se, naime, postavilo nakon što je Čović priznao da je zajedno s još nekoliko sudaca bio u Pršutu. Do sad je izbačena samo jedna snimka druženja s Kerumom na kojoj je od svih sudaca u konobi 'snimljen' samo sudac Miho Mratović sa Županijskog suda u Splitu, javlja Dalmatinski portal.

Čović navodi da je spisak objavio zbog velikog zanimanja medija.

Od osnivanja suda pokrenuto je deset sporova u kojima se kao stranke pojavljuju Fani Kerum te tvrtke Kruščica i Kerum. Devet predmeta je riješeno, i to tako da je u sedam sporova tužba odbijena kao neosnovana, a u dva usvojena uz vraćanje predmeta na ponovni postupak nadležnim upravnim tijelima. Preostao je još jedan spor pokrenut 19. siječnja ove godine.

Party kod Keruma Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Kruščica je pokrenula četiri upravna spora, sve tužbe su odbijene. Čović je postupao u sporu kojeg je pokrenula Fani Kerum. Tužbu je Čović odbio. Prije pet godina sudio je u tužbi Kruščice radi dodjele koncesije na pomorskom dobru. Tužbu je usvojio i predmet vratio na ponovni postupak. Novo rješenje je dobio u rad drugi sudac.

Čović je istaknuo da u drugim Kerumovim predmetima nije sudio, a podsjetio je i kako je dva puta ukazao na potrebu uvođenja elektroničkog sustava automatske dodjele predmeta, koji se inače raspoređuju 'ručno' prema Sudskom poslovniku. Priopćenje je objavljeno i na mrežnoj stranici suda.