SNAŽNO JE ZATRESLO

[VIDEO] Potres od 4,9 po Richteru pogodio Irkutsku regiju u Rusiji, formiran krizni stožer

14.10.2022 u 09:24

Bionic
Reading

Potres magnitude 4,9 stupnjeva po Richteru pogodio je područje Bajkalskog jezera u Rusiji

Potres u blizini Bajkalskog jezera osjetio se u petak u Irkutsku, istočnosibirskom gradu s više od 600.000 stanovnika, objavilo je rusko ministarstvo za hitne situacije.

Irkutska regija zatresla se u 8.53 sati po lokalnom vremenu, a epicentar je bio u Bajkalskom jezeru, na dubini od 10 kilometara. Zasad nema informacija o šteti.

Ruska državna agencija TASS navodi da je, prema lokalnim seizmolozima, to bio potres magnitude 7,9 (klasificiran kao 'veliki' na Richterovoj ljestvici magnitude) u epicentru, ali se osjetio kao potres magnitude 5,0 (umjeren) u regionalnom administrativnom središtu Irkutsku.

Odjel Irkutske regije ruskog ministarstva za hitne slučajeve formirao je krizni centar, a guverner regije Irkutsk Igor Kobzev najavio je da će stručnjaci ispitati zgrade radi potencijalne štete.

Nema izvješća o šteti ili žrtvama u Irkutsku, priopćila je tiskovna služba gradske uprave.

'Gradske hitne službe prikupljaju informacije o posljedicama potresa. Komunalne službe pregledavaju stambene objekte. Također se pregledavaju društveni objekti i komunalna infrastruktura', stoji u priopćenju uprave. 'Građani nisu prijavili nikakvu štetu na zgradama. Za sada nema potvrđenih šteta niti žrtava.'