U SPLITSKOM AKVATORIJU

Potraga za nestalom surfericom privremeno prekinuta zbog jakog nevremena

24.09.2018 u 20:28

Bionic
Reading

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) izvijestila je da je prekinuta potraga za nestalom surfericom u Bračkom kanalu

Službenici MRCC Rijeka u ponedjeljak su u ranim poslijepodnevnim satima pokrenuli su akciju spašavanja u splitskom akvatoriju za nestalom ženskom osobom V.V.S. (rođena 1993. godine), državljankom Meksika. Nestanak je prijavio B.H., voditelj surferske škole, koja je organizirala turu tijekom koje se dogodio nestanak polaznice u središnjem području Bračkoga kanala.

Nestala surferica posljednji puta viđena 200 metara od obale kod mjesta Bol, gdje je pokušala plivati do obale zbog čega je pustila dasku, no uslijed naleta jakog vjetra i visokoga mora, očevidci su je izgubili iz vida. Pilot zrakoplova Obalne straže u u 16.03h uočio napuštenu surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali nažalost, ne i nestalu surfericu.

U 16.56h zbog daljnjega pogoršanja izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru u Splitskom području nadzora sigurnosti plovidbe, MRCC Rijeka privremeno je naredila prekid pomorskih traganja za nestalom surfericom, no nastavlja se sa kopnenom potragom, u koju su angažirani pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi iz Splita te službenici Policijske uprave Splitsko–dalmatinske županije, koji pretražuju obalno područje Dugog rata do Rta Smočiguzica, odnosno, sjevernu stranu otoka Hvara od uvale Žukova prema Travnoj.

Prethodno su spašena dva polaznika spomenute surferske škole koje je vjetar na daskama nosio Bračkim kanalom prema otoku Hvaru. Njih su, nakon što je svima odaslan poziv da pomognu ljudima koje more nekontrolirano nosi, spasili članovi centra za ronjenje 'Delfin', na poziciji 1,5 milja od Bola te ih neozlijeđene iskrcali u Bolu.