REZULTATI OBDUKCIJE

Policija nije kriva za smrt brata Ivice Propadala

05.01.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Obdukcijom na Patološkom odjelu Opće bolnice u Zadru utvrđeno je da 55-godišnji pacijent Dubravko Propadalo, koji je u prošli petak preminuo za operacije, nije umro od posljedica policijskog postupanja

Uzrok smrti je hemoragični šok zbog puknuća trbušne aorte, izvijestila je zadarska Policijska uprava. Puknuće trbušne aorte je posljedica višegodišnjih aterosklerotičnih promjena i visokog tlaka, utvrđeno je danas obdukcijskim postupkom u zadarskoj bolnici. Također je utvrđeno da na tijelu nije bilo tragova nasilja

Zadranin Dubravko Propadalo zatečen je 30. prosinca 2008., 15 minuta nakon pola noći, u Zadru kako upravlja osobnim automobilom pod vidljivim utjecajem alkohola.

Po podatcima iz Policijske uprave tada je odbio alkotest te je bez uporabe sredstava prisile doveden u službene prostorije gdje ga je pregledao tim Hitne medicinske pomoći, što je prije toga odbio na mjestu gdje je zatečen.

Policija ga je nakon toga smjestila u posebnu prostoriju iz koje je, kad se otrijeznio, pušten u jutro u 9,45 sati.

Brat preminulog, poznati umjetnik Ivica Propadalo, javno je izrazio sumnju da je za smrt njegova brata krivo policijsko maltretiranje. Policija je to odmah zanijekala, a danas je obdukcijski nalaz potvrdio policijsko izvješće, odnosno da na tijelu nema tragova nasilja i da uzrok smrti nije policijsko postupanje, navodi policija.